Pogoji poslovanja

1. UVOD

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine winevan.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

winevan.si je spletna trgovina, s katero upravlja društvo “KLUB LJUBITELJEV VINA IN STARODOBNIKOV VINOLDIE”, v nadaljevanju “ponudnik”. Priporočamo vam, da preberete te pogoje poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. S potrditvijo naročila je kupec seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu winevan.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila.

2. CENE

Vse cene v spletni trgovini winevan.si so navedene v EUR. DDV ni obračunan po prvem odstavku 94. člena ZDDV-1.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

3. NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju (plačilo ob dostavi blaga). V kolikor se za dostavo uporablja pogodbeni izvajalec, se potrošniku dodatno zaračuna strošek pod pogoji dostavne službe (Pošta Slovenije). 
 • Plačilo po predračunu (nakazilo na TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun. Ko bo ta v celoti poravnan, bo naročeno blago predano dostavni službi in poslano na vaš navedeni naslov za dostavo.
 • PayPal – paypal račun ali plačilne kartice Maestro, Mastercard in Visa.

4. DOSTAVA

Naš pogodbeni izvajalec dostave naročenih izdelkov je Pošta Slovenije. Strošek dostave znaša 5,0 EUR. Kupec je dolžan poravnati stroške dostave razen v primeru:

 • ko končni znesek naročila presega 50 EUR,
 • ko je bilo predhodno drugače dogovorjeno med ponudnikom in kupcem.

5. NAKUP

Kupec izbere izdelek, ki ga želi kupiti in ga doda v košarico, kjer se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če kupec želi spremeniti količino naročenih izdelkov ali izdelek odstraniti, lahko to uredi v Košarici.

Spletna trgovina kupca vodi skozi naslednje korake:

 1. korak – pregled košarice,
 2. korak – vnos podatkov kupca,
 3. korak – izbira načina plačila,
 4. korak – zaključeno naročilo.

Po oddanem naročilu kupec na elektronski naslov, ki ga vnese pred zaključkom naročila, prejme povzetek naročila.

Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. S tem kupec prav tako potrjuje, da je v celoti seznanjen s temi pogoji poslovanja in da je bil na te pogoje ob zaključku nakupa izrecno opozorjen.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje ponudnika in kupca. V primeru, ko kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov (6. odstavek, 43.č člen) vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem. V primeru, da kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

6. PRAVICA DO ODSTOPA IN VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh vrne kupljeno blago brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu blaga mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in sicer preko kontaktnega obrazca, blago pa vrniti najkasneje v 14 dneh po poslanem sporočilu o odstopu.

Naslov za vračilo blaga je KREATIVNI STUDIO, Matej Vinkovič s.p., Slomškova ulica 8, 3214 Zreče. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo). Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec mora vrniti blago v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Kupec lahko ob vračilu blaga zahteva vrnitev kupnine, vendar mora obvezno priložiti originalni račun ter podatke o svojem transakcijskem računu, na katerega želi vračilo kupnine. Ponudnik bo vrnil kupnino na transakcijski račun kupca najkasneje v 14 dneh po prejetju vrnjenega blaga. V primeru ugotovitev, da je nastala fizična poškodba na blagu ali da se količine ne ujemajo, ponudnik ni dolžan vrniti kupnine kupcu.

Ponudnik bo vsako vračilo evidentiral s fotografijo vrnjenih izdelkov kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

7. POŠKODOVANE POŠILJKE

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To kupec stori tako, da opozori kurirja dostavne službe, ki naredi reklamacijski zapisnik. Ponudnik bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

8. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost objavljenih podatkov. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni trgovini. V tem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

9. PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina in vsebina, objavljena na njej, je last podjetja KREATIVNI STUDIO, Matej Vinkovič s.p., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja KREATIVNI STUDIO, Matej Vinkovič s.p.

Včasih se lahko zgodi, da ponudnik ne more zagotavljati točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bo ponudnik sprejel resno in poskušal popraviti objavljene informacije, ko bo to mogoče. Za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine, ponudnik ne prevzema odgovornosti.

Ponudnik si pridržuje pravico do dnevne spremembe vsebin, popravo napak pri cenah in napisanem besedilu.

Z uporabo spletne trgovine obiskovalec/kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

10. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost ter vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina winevan.si, v lastništvu podjetja KREATIVNI STUDIO, Matej Vinkovič s.p., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

11. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik zbira in obdeluje določene osebne podatke o obiskovalcih spletnega mesta, o kupcih ter o osebah, ki se prijavijo na naše e-novice ali nam pošljejo sporočilo preko kontaktnega obrazca.

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek
 • naslov za dostavo
 • kontaktno telefonsko številko
 • naslov elektronske pošte
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini (npr. vnos morebitnih opomb pri oddaji naročila, vnos sporočila pri oddaji kontaktnega obrazca)

S pomočjo orodja Google Analytics ponudnik zbira podatke o obiskanosti spletnega mesta winevan.si. Na podlagi teh podatkov lahko ponudnik vidi število obiskovalcev spletne trgovine winevan.si, kateri deli spletne trgovine jih najbolj zanimajo, ali imajo pri obisku kakšne težave ter jim na podlagi zanimanja določenih artiklov poskuša prikazati oglase.

Podatki o obiskovalcih spletnega mesta so anonimni in jih hranimo le v agregatni obliki, razen podatkov za oglaševanje, ki jih podjetje Google hrani tako dolgo, dokler od njih ne zahtevate prenehanja njihovega zbiranja tukaj. Podatke o e-poštnih kontaktih hranimo do odjave z e-poštnega seznama, nakar jih izbrišemo v roku enega meseca. Vsak uporabnik ima pravico, da kadarkoli od nas pisno zahteva odjavo prejemanja obvestil na svoj e-poštni naslov, oziroma to stori s klikom na ustrezno povezavo v vsaki posamezni e-novici.

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev spletne trgovine ponudnik posveča veliko pozornost in se zaveda, da so osebni podatki občutljive informacije. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in GDPR (EU 2016/679) skrbno varoval pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenim pogojem ne bo posredoval tretjim osebam brez uporabnikove privolitve.

Ponudnik bo vse podatke obravnaval zaupno in jih uporabil zgolj za namen, za katerega so bili posredovani. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo naročenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo).

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ponudnik ne odgovarja.

12. PODATKI O PODJETJU

KLUB LJUBITELJEV VINA IN STARODOBNIKOV VINOLDIE

Kovaška cesta 31B

3214 Zreče

info@winevan.si

+386 51 270 525

Želimo, da je brskanje po naši spletni strani čim bolj prijetno, zato uporabljamo piškotke. Z nadaljevanjem soglašate, da se z uporabo piškotkov strinjate.