Klasična mimosa (vinski »brunch« koktejl) vsebuje samo 2 sestavini, zato je pomembno, da izberete le najboljše. V tem članku vam bomo predstavili svoje nasvete, s katerimi boste pripravili najboljšo klasično mimoso. Ste se pripravljeni zbuditi na pravi način? Nadaljujte z branjem in poskusite poustvariti našo klasično mimozo.
Klasična mimosa – Katere sestavine potrebujete?
Pomarančni sok. Če želite dobiti tisti sladek in osvežujoč okus, ki ga lahko iztisnete zgolj iz svežih citrusov, je nujno, da uporabite sveže pomaranče. V kolikor želite sok stisniti vnaprej, ga lahko v pokriti posodi v hladilniku hranite do 2 dni. Verjetno ni potrebno omenjati, da boste najboljše pomaranče dobili, ko je sezona pomaranč na vrhuncu (v zimskem času).
Peneče vino. Za poigravanje s sladkim pomarančnim sokom raje uporabite suho ali polsuho belo peneče vino. Zagotovo ne boste zgrešili z izborom penečega vina vinske kleti Zlati Grič, ki se nahaja v Škalcah nad Slovenskimi Konjicami. Ne glede na to, katero peneče vino boste izbrali, poskrbite, da bo mimosa prijetno hladna, preden jo postrežete.
Nasveti za izdelavo mimose
Razmerje med pomarančnim sokom in penečim vinom naj bo 1 proti 2. To pomeni, da v peneče vino, volumna 750ml, dodate okoli 375ml pomarančnega soka. V kolikor vam so vam pri srcu bolj sladki koktejli, dozirajte več pomarančnega soka ali uporabite slajšo peneče vino.
V kolikor želite popestriti okus pomaranče, lahko dodate kanček pomarančnega likerja ali pomarančne grenčice.
Za okras lahko na rob kozarca dodate rezino pomaranče.